Bekende AC restaurants

Bekende AC restaurants

AC restaurants was een groot restaurantketen in Nederland. De keten begon in het jaar 1960 en groeide uit tot een van de grootste restaurantketens van het land. Het eerste AC restaurant opende haar deuren in 1963. Uiteindelijk groeide dit uit tot 40 filialen waarvan ook nog eens 12 stuks een hotel bevatten. De restaurantketen was eerst een bedrijf onder de grote supermarktketen Albert Heijn. De afkorting AC, die in de naam voorkomt, staat dan ook voor “Alberts Corner”. De restaurants werd in 1998 overgekocht door het Italiaanse bedrijf Autogrill. De restaurantketen heeft in verschillende grote steden op diverse bekende en belangrijke plekken filialen die dan ook veel werden bezocht.

Bekende restaurants
Er waren veel bekende restaurants van AC in Nederland. Veel filialen bevonden zich bijvoorbeeld aan snelwegen in Nederland en België. La Place behoorde ook tot de restaurantketens van AC. La Place is te vinden langs diverse snelwegen in Nederland en België maar ook in verschillende steden en centra. De La Place restaurants hebben over het algemeen een open buffet waar je de mogelijkheid hebt voor jezelf onder anderen salades op te scheppen, broodjes naar keuze te pakken, pizza’s te laten bakken of pasta’s te laten maken met ingrediënten naar keuze. La Place zelf heeft in Nederland alleen al zo’n 100 restaurants. Op verschillende toeristische plekken en langs diverse drukke wegen voorziet de keten dagelijks duizenden mensen van eten en drinken.

Locaties
Het bekende restaurantketen AC restaurants had zoals aangegeven veel ketens. Ook in de grote steden speelde de filialen een belangrijke rol als het gaat om lekker, hygiënisch en chique eten. Zo bevond zich in Amsterdam een filiaal aan de Provincialeweg op nummer 38. Ook Utrecht was voorzien van een filiaal, namelijk aan de Thoriumweg op nummer 1, zo’n 3,5 kilometer van het Centraal Station vandaan. Verder bevonden zich onder anderen filialen in Nieuwegein, Zevenaar, Oosterhout, Meerkerk, Woudenberg, Klarenbeek en Sevenum. Restaurants van La Place bevinden zich onder anderen in Rotterdam met meerdere filialen, in Amsterdam met meerdere filialen, in Roermond, in Utrecht met meerdere filialen, in Zwolle en in nog veel meer steden en plaatsen in het land. Ook de La Place locatie langs de snelweg, die met een soort bruggetje over de snelweg heen gaat op de weg naar Schiphol is een zeer bekende locatie. Dit filiaal is tevens een van de meest bezochte La Place filialen van Nederland.

Reacties zijn gesloten.