Betonverf

Betonverf

Met betonverf geeft u uw vloer of wand de uitstraling die u zelf wenst. Door de verf op kleur te laten mengen, maakt u van uw vloer of wand een echte blikvanger. Zo is een betonnen vloer of wand eenvoudig toe te passen in elke woning, kantoor of bedrijfsruimte. U kunt zelf de verf aanbrengen of dit door Woodstock laten doen.

 

Wat is betonverf?

Betonverf is een verfsoort die speciaal geschikt is om betonnen vloeren en wanden mee te verven. De verf kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Gebruik voor buiten altijd 1-component betonverf omdat deze bestand is tegen grote temperatuurverschillen. Binnen kunt u zowel 1-component als 2-componenten betonverf gebruiken.

 

Is het nodig om de vloer voor te behandelen?

In alle gevallen is het nodig om een betonnen vloer voor te behandelen voordat u de betonverf aanbrengt. Zonder een goede voorbehandeling kan de betonverf loslaten van de ondergrond.

 

Wat is een vochtscherm?

Een vochtscherm is een beschermende laag die zorgt dat de betonverf niet door kan dringen het beton. Zeker bij wat poreuzer beton, kan het beton de verf opzuigen waardoor de dekking onvoldoende is. Met een vochtscherm wordt dit voorkomen.

 

Is het nodig een betonvloer te schuren?

Voordat het vochtscherm en de betonverf aangebracht kunnen worden, is het altijd nodig de vloer te ontdoen van oude verfresten, coating en andere onregelmatigheden. Nadat dit gedaan is, moet de vloer geschuurd worden en ontvet.

 

Hoe kan ik mijn betonvloer ontvetten?

Voor het ontvetten van een betonvloer zijn speciale ontvetters te koop. U kunt ook ammoniak gebruiken. De verhouding water/ammoniak is ongeveer 10 liter water op 1 liter ammoniak.

 

Hoe werk ik veilig met ammoniak?

Ammoniak heeft een doordringende geur en de damp is giftig. Zorg daarom voor een goede ventilatie als u het binnenshuis gebruikt. Draai na gebruik direct de dop weer op de fles. Zo komt er zo weinig mogelijk damp vrij. Draag ook altijd handschoenen als u met ammoniak werkt.

 

Welke handschoenen zijn geschikt om te gebruiken met ammoniak?

Door de sterk ontvettende werking van ammoniak zijn niet alle handschoenen geschikt om te gebruiken. Vraag daarom in de bouwmarkt of doe-het-zelf speciaalzaak welke handschoenen u het beste kunt gebruiken. Zij helpen u graag verder.

 

Uiteraard kan Woodstock u de materialen leveren die u nodig heeft als u zelf aan de slag wilt met betonverf. Ziet u het niet zitten om het zelf te doen? Wij nemen het werk graag van u over.

 

Heeft u vragen of advies nodig? Vul dan ons contactformulier in.

Of stuur een mail naar: info@schuimbeton.info

Reacties zijn gesloten.