Een lunchpakket voor onderweg

Een lunchpakket voor onderweg

Ga je op vakantie of heb je een lange autorit voor de boeg dan is het fijn om wat eten voor tussen de middag mee te nemen. Maar hoe maak je een lunchpakket dat lekker vers en goed van smaak blijft?

Geen kleffe broodjes kaas meer

We kennen allemaal wel de kleffe broodjes kaas. De warmte in de auto maakt de broodjes niet echt aantrekkelijk om op te eten. Wil je je broodjes lekker en een beetje vers houden? Neem dan een koelbox of tas met wat koelelementen mee. Hierdoor blijven je broodjes lekker koel en vers. Mocht je geen koelelement kunnen vinden geen nood. Vul een frisdrankfles met water leg deze in de vriezer en als deze goed is bevroren kan je deze ook heel goed gebruiken om onderweg je lunchpakket lekker koel te houden.

Brood van tevoren smeren en beleggen en daarna in de diepvries leggen

Nog een tip voordat je vertrekt. Smeer je broodjes of boterhammen en stop ze daarna direct in de diepvries. Dit doe je bijvoorbeeld een dag van tevoren als je net van de supermarkt of bakker komt. Stop de gesmeerde en belegde broodjes in de diepvries. Haal ze net voor vertrek uit de diepvries. Als het dan lunchtijd is zijn je broodjes net ontdooit en heerlijk vers. Uiteraard kan je ze dan ook eventueel nog in de koelbox leggen. Duurt het nog iets langer voor ze helemaal ontdooid zijn.

Lekkers rauwkost salades met dressing

Ook onderweg kan je genieten van heerlijke salades met dressing. Het enige waar je op moet letten is dat je goede hersluitbare bakjes hiervoor gebruikt. Controleer ook nog even voor je weggaat of de bakjes niet lekken. Neem lekker komkommer, radijs, sla en andere rauwkost mee. Als je al een tijdje in de auto zit dan is een salade echt heerlijk verfrissend.

Ook fruit is lekker als lunch

Fruit in combinatie met wat noten, muesli, yoghurt of maak een uitgebreide fruitcocktail. Ook dat kan je heel goed meenemen om onderweg te eten. Maar niet alle fruit is geschikt om in een bakje te doen en mee te nemen. Denk maar aan banaan die snel gaat verkleuren. Ook hiervoor geld natuurlijk bewaar het zo koel mogelijk. Dan blijft het lekker fris en goed van smaak. Wat ook heerlijk verfrissend is een stuk meloen bijvoorbeeld watermeloen. Als je deze thuis in kleine stukje snijdt dan kan je de meloen heel gemakkelijk in een bakje doen en meenemen.

Eén gedachte over “ Een lunchpakket voor onderweg

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.