Tips voor het aanbieden van een shisha in je horecazaak

Tips voor het aanbieden van een shisha in je horecazaak

Tegenwoordig zijn er heel veel horeca ondernemingen die naast hapjes en drankjes ook een shisha aanbieden. Daarom is het misschien ook een optie voor jouw onderneming om hem net dat beetje extra te geven. Echter zijn er wel aan aantal punten waar je rekening mee moet houden, deze leggen we hieronder uit. 

Zorg voor de juiste vergunningen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te controleren over welke vergunningen je moet beschikken voor het aanbieden van een shisha in je horecazaak. Zo moet je bijvoorbeeld toestemming krijgen van de gemeente, die bepaalt of een shisha lounge in de omgeving past. Daarnaast moet je ook een horeca-exploitatievergunning aanvragen. Als je er al een hebt voor je huidige horeca onderneming, dan moet je alsnog een nieuwe aanvragen of vragen of de huidige aangepast kan worden om ook shisha’s toe te staan. Als laatste is het ook verplicht om over een goed ventilatiesysteem te beschikken. Dit is omdat tijdens het roken van een shisha schadelijke stoffen vrij kunnen komen, wat natuurlijk niet fijn is voor je klanten.

Zorg voor de juiste onderdelen

Een shisha bestaat uit verschillende onderdelen, zoals de slang, kom en buis. Een shisha wordt vaak met al deze onderdelen al geleverd, maar het is ook mogelijk om bepaalde onderdelen te vervangen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel verschillende soorten slangen waar je uit kan kiezen, zoals siliconen of leer. Daarnaast is het natuurlijk ook heel belangrijk om verschillende smaken te kopen. Het is verstandig om een breed aanbod aan smaken te hebben zodat er altijd wel wat tussen zit voor je klanten. Als laatste is het handig om een hoes te kopen voor je shisha die hem beschermt tegen eventuele vervuiling of beschadiging. 

Overige benodigdheden voor een shisha

Naast de bovengenoemde onderdelen zijn en nog een aantal andere dingen nodig om een shisha te kunnen gebruiken. Zo zijn er kooltjes nodig om hem aan te steken. Hoeveel kooltjes je nodig hebt hangt af van de grote van de shisha. Bij een kleine shisha is één kooltje genoeg maar bij een grote wordt het aangeraden om er twee te gebruiken. Daarnaast heb je ook een tang nodig om te kooltjes te kunnen verplaatsen en verwisselen. 

 

Ben je nou enthousiast geworden en wil je ook een shisha aanbieden in je horecazaak? Kijk dan eens naar de shisha’s van Amy Deluxe. Deze worden de volgende dag al geleverd waardoor je snel van start kan gaan!

Reacties zijn gesloten.