Voor wie is een AC restaurant bedoeld?

Voor wie is een AC restaurant bedoeld?

Het eten in een AC restaurant voor ieder wat wils

Het concept van de AC restaurant was bedacht om mensen voor een betaalbare prijs te laten eten en slapen. De AC was namelijk een keten van hotels en restaurants, gelegen aan de autowegen.  Bij deze keten kreeg je voor een gereduceerde prijs verschillende consumpties. Ze waren vaak beter van kwaliteit dan eten dat geserveerd werd bij een fastfood restaurant. Dit concept van werken bestond vanaf 1961.

In 1961 startte de Albert Heijn dit concept, onder de merknaam Albert Corner wordt er voor reizigers die voedsel willen van hoge kwaliteit dit concept bedacht. Ook wilde Albert Corner reizigers een veilig en betaalbare slaapplaats aanbieden. Een nieuw concept was geboren. De eerste vestiging van deze keten werd geopend in Amstelveen. Aan het begin van het ontstaan waren deze restaurants vaak in binnensteden opgericht. Het bedrijf kwam in Leiden, Utrecht een Voorburg. Het bedrijf kreeg in 1970 een andere eigenaar. Ze werden namelijk lid van de Autogrill Groep.

Helaas is AC failliet is gegaan. De La Place ketens van de Jumbo hebben het lijdende AC concept nieuw leven in geblazen. De Jumbo heeft geld gegeven om het restaurant te redden. Zo kunnen mensen goed consumeren zonder teveel te hoeven betalen. Sinds de overname van het AC is de kwaliteit van het voedsel omhooggegaan. Veel mensen vonden de kwaliteit van AC duidelijk minder dan het voedsel dat La Place ze aanbied. Vanwege het feit dat AC vaak voor gemak en de snelle hap ging is de kwaliteit soms wat minder dan als je consument zou willen. Vanwege het minder functioneren en aanbieden van minder goede consumenties deed het bedrijf de das om.

Ik ga jullie nu vertellen waarom de AC beter zijn geworden door overname van Jumbo en La Place. De keten van La Place streeft er naar om de producten vers en duurzaam te maken. Brood wordt dagelijks vers gebakken en de sapjes worden voornamelijk van verse vruchten gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van ananas,banaan, kers en diverse andere vruchten. Ook de pizza en frites worden vers en handgemaakt. De frites worden uit aardappels gesneden en bodem van de pizza wordt handmatig gemaakt. Ook zijn er in schappen afhaalproducten. Denk hier bijvoorbeeld aan repen chocolade of snoep voor kinderen. De keten heeft ook lekkere taartjes en desserts. La Place heeft voor ieder wat wils. De taartjes worden handmatig gebakken. Ook zijn ze voorzien van vers fruit en verse spullen. Heb je geen zin in een van deze producten? Dan kun je gaan voor een vers gemaakte sla. Voor ieder is er wat wils.

Reacties zijn gesloten.