Waar rekening mee houden bij een horeca vaatwasser kopen?

Waar rekening mee houden bij een horeca vaatwasser kopen?

Het spreekt voor zich dat je in een horecazaak steevast af te rekenen krijgt met een grote hoeveelheid aan vuile vaat. Om deze vuile vaat te kunnen verwerken is het natuurlijk een absolute must om een horeca vaatwasser te kopen. De ene vaatwasser die in de horeca wordt gebruikt is echter de andere niet. Het is vooral de capaciteit van je horecazaak die bepalend zal zijn voor het soort vaatwasser waar er gebruik van zal worden gemaakt. Is het voor jou ook moeilijk om een keuze te maken tussen de verschillende vaatwassers voor in de horeca die er bestaan? Dan kan de informatie op deze pagina je zeker verder helpen!

Welke verschillende soorten horeca vaatwassers bestaan er?

De ene horeca vaatwasser is de andere niet. Dit wordt meteen duidelijk wanneer je even een blik gaat werpen op het aanbod dat op de markt is terug te vinden. Het soort horeca vaatwasser waar jij uiteindelijk voor gaat kiezen zal worden bepaald door twee verschillende factoren. In eerste instantie is er natuurlijk het budget dat je beschikbaar hebt voor het kopen van de vaatwasser. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook rekening zal willen houden met de capaciteit waar je horecazaak over beschikt. Finaal kan je als derde punt ook nog stil blijven staan bij de mate aan comfort die de vaatwasser je kan bieden. Indien je met alle drie deze punten rekening houdt zal je uiteindelijk vrij eenvoudig het voor jou meest optimale toestel terug kunnen vinden en kunnen bestellen.

Wanneer kies je voor een doorschuif exemplaar?

Het eerste type horeca vaatwasser waarvoor je kan kiezen is het doorschuif exemplaar. Dit is een zeer populaire vaatwasmachine waarbij de vuile vaat hier in de vaatwaskorf kan worden geplaatst waarna ze snel voorgespoeld kan worden met behulp van een zogenaamde voorspoeldouche. Voor de aanvoertafel geldt hierbij dat ze is voorzien van handige randen waar de korven precies tussen kunnen worden geplaatst. Vervolgens is het mogelijk om deze in de doorschuif vaatwasser te hangen. Het spreekt voor zich dat dit ervoor zorgt dat de vuile vaat ongelofelijk eenvoudig in de machine kan worden geschoven. Overweeg jij eveneens om over te gaan tot het kopen van een dergelijke horeca vaatwasser? Dan zal je daarbij kunnen vaststellen dat je kan rekenen op de voordelen zoals hieronder aangegeven:

 

  • Doorschuifvaatwassers hebben ongelofelijk doeltreffende wasprogramma’s;
  • Na het wassen haal je de vaatwaskorf in geen tijd uit de machine;
  • De vaatwaskorf kan eigenlijk vanuit de afvoertafel eenvoudig gesorteerd worden;

 

De hierboven aangegeven voordelen maken in ieder geval duidelijk dat dit type van horeca vaatwasser zeker de moeite waard kan zijn om te overwegen. Het kan echter ook nog een mogelijkheid zijn om te kiezen voor een zogenaamde voorlader. Daarover vertellen we je graag meer in het stukje dat je hieronder terug kan vinden.

Wat is een voorlader?

Last but not least is er nog de zogenaamde voorlader. Het gaat hierbij om een horeca vaatwasser die eenvoudig onder bijvoorbeeld de werktafel of de bar geplaatst kan worden. De vuile vaat kan hierbij worden verzameld in niet alleen vaatwaskorven, maar ook in glazenkorven. Op het ogenblik dat de korf vol is kan je ze gewoon eenvoudig in deze vaatwasser plaatsen waardoor het toestel zijn werk kan doen. Dit type van vaatwasser voor in de horeca staat erom bekend over zeer krachtige reiniging programma’s te beschikken die hooguit enkele minuten tijd in beslag zullen nemen. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ook ervoor kiezen om gebruik te maken van dit type van vaatwasser zeker en vast interessant is.

 

HorecaRama – Professionele keukens, van advies tot levering en installatie.

 

Reacties zijn gesloten.