Wat is het gevaar van een gebrek aan vitamines?

Wat is het gevaar van een gebrek aan vitamines?

 

Wat is het gevaar van een gebrek aan vitamines?

Veel mensen krijgen ongemerkt te weinig vitamines binnen in het lichaam door gebrek aan vitaminerijke producten. Langdurig gebrek aan vitamines kan vervelende gevolgen hebben voor uw gesteldheid. Het is daarom belangrijk dat u goed let op het eten van producten met voldoende vitamines. Met een maaltijdbox zoals de Simply You Box van Carrefour kunt u veel gemakkelijker gezond eten met voldoende vitamines en mineralen.

Gevolgen van vitaminetekort

Een tekort aan vitamines kan allerlei gevolgen met zich meebrengen. Een tekort aan vitamines kan namelijk leiden tot oververmoeidheid, lusteloosheid, slechte concentratie. Kortom, een gebrek aan vitamines kan ervoor zorgen dat iemand ziek wordt. Wanneer iemand langdurig te weinig vitamines tot zich neemt kan dit zelfs leiden tot nachtblindheid of een verhoogde kans op hart- en vaatziekte. Elke vitamine soort heeft zijn eigen werking en gevolgen wanneer er te weinig vitamines ingenomen worden. Hieronder wordt een lijst weergegeven wat een tekort aan vitamines voor uw gezondheid kan betekenen:

 

  • Vitamine A: Nachtblindheid, blindheid, droge huid
  • Vitamine B1: Afwijkingen hart- en zenuwstelsel
  • Vitamine B2: Kloofjes in de lippen, schilferige huid
  • Vitamine B11: Vermoeidheid, bloedarmoede
  • Vitamine B12: schade aan de zenuwen
  • Vitamine C: lagere weerstand, vermoeidheid, bloedend tandvlees, reumatische klachten
  • Vitamine D: Kans op botontkalking
  • Vitamine E: Veroudering van de huid, kan op hart- en vaatziekten
  • Vitamine K: Vertraagde bloedstolling

Waar kan ik vitamines in vinden?

 

Doorgaans worden er acht soorten vitamines onderscheiden. Deze soorten vitamines worden aangeduid met letters en cijfers. De verschillende vitamines hebben allen hun eigen werking maar zijn vaak terug te vinden in meerdere producten. Vitamines zitten bijvoorbeeld in zuivelproducten, dierlijke producten, natuurlijke oliën etc. Hierbij kun je denken aan de bekende melkproducten, vlees, pinda’s etc. Bovendien worden vitamines ook toegevoegd in vele andere producten, bijvoorbeeld ook in suikervrije producten of andere verantwoorde producten. Gezond en gevarieerd eten hoeft niet duur te zijn. Online zijn er tal van recepten om uit te kiezen. Een maaltijdpakket thuis laten bezorgen is ook mogelijk. De goedkoopste maaltijdbox in België is er al vanaf €4,50 per persoon per maaltijd.

 

 

Reacties zijn gesloten.